HRD Antwerp Sertifikası

06-03-2018 14:59
HRD Antwerp Sertifikası

HRD Antwerp Sertifikası nedir, mücevherime nasıl bir değer katar?

Dünya üzerindeki her pırlanta birbirinden farklıdır, hepsi eşsizdir. Özelliklerine göre değişmekle birlikte, en değerli mücevherattan olan pırlantaların sahteciliğe karşı denetlenmesi ve tescillenmesi hem firmalar hem de müşteriler bazında büyük önem arz eder. Yıllardır evrensel standartlar doğrultusunda pırlantaların sertifikalandırılmasının sebebi de budur. 

Pırlantaları sertifikalandıran dünyanın en büyük kurumlarından biri de HRD Antwerp'tir. 1976 yılında Belçika'nın Antwerp kentinde kurulan ve kar amacı gütmeyen bağımsız bir kuruluş olan HRD Antwerp, bugün dünyadaki en büyük pırlanta test laboratuvarına sahiptir. 

HRD Antwerp, son teknoloji donanımları ve alanında uzman gemologlarıyla mücevherler için kusursuz ürün raporları ve sertifikalar hazırlar. Raporları ile müşterilerin güvenlik endişesi duymaksızın pırlanta satın almalarını sağlayan kuruluş, hazırladığı dokümanlarda, bir pırlantanın değerini ortaya koyan en önemli 4 özelliği kesin doğrulukta tespit eder. 

Pırlantanın değeri ve kalitesi 4 unsura bağlı olarak belirlenir. Karat, renk, berraklık ve kesim. HRD Antwerp uzmanları bu unsurları müşterilerin hangi ürünü satın aldıklarını tam olarak bilmeleri için analiz eder, pırlantalı ürün için bu bilgilerin yer aldığı bir rapor hazırlar ve sertifikalandırırlar. 

Pırlantanın ağırlığı karat ile ölçülür. Bir karat yaklaşık olarak 0,2 grama denk gelir ki bu da pırlantanın büyüklüğünü gösterir. HRD Antwerp, bir gramın yüz binde biri oranındaki ağırlıkları bile kusursuz kesinlikte ölçer. Bu da pırlantanın son derece doğru tanımlanabilmesini sağlar. 

Çoğu pırlanta, renksizden hafif sarı renge kadar tonlara sahiptir. En iyi pırlantalar renksiz olanlardır. Rengin giderek sarıya yaklaşması pırlantanın değerini düşürür. Aynı zamanda, özellikle renkli tercih edilen pırlantalar da mevcuttur. Bunlar siyah ve kahverengi tonlarından, parlak sarı, pembe, mor, kırmızı, mavi ve yeşile kadar çeşitlilik gösterebilir. 

Berraklık, pırlantanın saflığını gösterir. Doğal ürün olduklarından, tüm pırlantalar oluşum tarihinden itibaren geçen zamanın izlerini üzerinde taşır. Pırlantalar berraklıklarının belirlenebilmesi için 10X mercekle incelenir. Çıplak gözle berraklığını tespit etmek mümkün değildir. HRD Antwerp uzman analistleri pırlantaların berraklığını kesin olarak tespit eder. 

Kesim, pırlantanın güzelliğini ortaya çıkaran önemli bir işlemdir. Düzgün kesilmeyen bir pırlanta ışıkla doğru şekilde bir etkileşime giremez ve olması gerektiği gibi parlamaz. HRD Antwerp, kesim kalitesinin belirlenmesi konusunda da kusursuz analiz araçlarına ve çalışanlara sahiptir.

Derecelendirme raporu bir pırlantanın parmak izi gibidir. Yukarıdaki unsurların değerlendirildiği raporlar pırlantanın değerine direkt olarak etki ettiğinden, rapor dokümanlarında da çeşitli suistimallerin yaşanabilme ihtimalini ortadan kaldırmak için HRD Antwerp çeşitli çözümlere sahiptir. HDR Antwerp'in bir pırlantayı derecelendirdiği raporları, mercek ve UV ışığı ile görülebilecek üstün güvenlik unsurları içeriyor: 

Mikro Yazı: Sertifika kutusu üzerinde yer alan siyah çizgilerde mikro ölçekte, 10X mercekle görülebilecek "HRD Antwerp" ismi yazılıdır. 

Floresan İzler: Derecelendirme raporunun bütünü yalnızca UV ışığı altında görülebilecek floresan lifler ve işaretler içerir. Benzer güvenlik işaretleri günümüzde banka senetleri üzerinde bulunuyor. 

Satır Yapısı: Kutu içine yerleştirilen güvenlik çizgisi, raporun kopyalanma riskine karşı güvenlik sağlıyor. Kopyalandığı takdirde, yazı okunabilir ancak geometrik düzeni bozuluyor. 

Kabartmalı Logo: 3 boyutlu tasarıma sahip HRD Antwerp logosu derecelendirme raporunun ön yüzünde yer alıyor. Bu kabartma, raporun arka yüzünden görünmüyor. 

Filigran: Filigranlı HRD Antwerp logosu ancak ışığa tutulduğunda görülebiliyor. 

Güvenli Kâğıt: Derecelendirme raporu kâğıtları HRD Antwerp için özel olarak üretiliyor ve numaralandırılıyor. 

HRD Antwerp tarafından sertifikalandırılmış pırlantaları gönül rahatlığı içinde tercih edebilirsiniz. Kurum aynı zamanda sertifikalandırdığı her ürünün kayıtlarını dijital ortamda da muhafaza ediyor. my.hrdantwerp.com adresinden, ürün sertifika/rapor numaranız ile ürün bilgilerinizi teyit edebilirsiniz. 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.